Julblomma

Välkommen till mina fotosidor.
Jag är en 40+ småbarnspappa som när tiden tillåter fokuserar på naturen och på väldigt nära håll. Jag fotograferar mest makro, på fri hand och i naturligt ljus.
 
Detaljer, mönster och texturer fascinerar mig. Mitt intresse för denna typ av bilder föddes antagligen under examensarbetet på Imperial College i London där jag en solig sommar satt i ett mörkt rum framför ett elektronmikroskop och fotograferade skador i kompositmaterial. En av dessa bilder hamnade sedan på framsidan av anrika Journal of Material Science.


Sen 2010 har jag haft några utställningar och ni kan hitta bilder från dessa på länkarna nedan (de ser alla än bättre ut utskrivna i stort format).

#legosuperheromashup - Planket Gbg 2014, Göteborg, aug 2014
mute - Lohrs Pocket MedMera, Göteborg, sept-okt 2012, Mixed Media II - Samlingsutställning, Galleri Uniart, Göteborg, feb 2013, Planket Gbg 2013, Göteborg, aug 2013 & Naturum Fjärås Bräcka, Kungsbacka, okt-nov 2014
närproducerat - Galleri Sigma, Växjö, feb 2012
lösa trådar - Frölunda Kulturhus, Västra Frölunda, nov-dec 2011
Lumix 1200 - Samlingsutställning, Fotografiska, Stockholm, nov 2010
mest makro - Lohrs Pocket MedMera, Göteborg, sept 2010

Exempel på specialbeställningar för inredning och ur arkivet.

Jag var  dubbel finalist i Fujifilms tävling om att gestalta X, 2012, pristagare i Prime Time Magazines semesterbildtävling 2012 och pristagare i Årets bild Volvos fotoklubb 2013. Bilden från Volvo 2013 var också med i tidningen Foto samt  i Riksförbundet Svensk Fotografis årsbok 2013/14.

Jag gör bilder på canvas eller tjockt akvarellpapper (s.k. rag) i mycket hög kvalitet och samtliga bilder som säljs som fotokonst framställs endast i ett unikt exemplar. Jag gör gärna beställningsjobb för t.ex. inredningar och kan bistå i den processen med fotomontage av önskade bilder på den plats ni skulle vilja ha ett eller flera foton.

Kontakta mig gärna via mail om ni är intresserade av någon av bilderna ni hittar här eller av ett eget specialuppdrag.

Medlem i Vårgårda Fotoklubb och Volvos Fotoklubb.

Niklas Thulin


Senaste uppdatering: 2014-08-13